Varme arbeider: Ta den praktiske slokkeøvelsen digitalt

Publisert

Nå kan du gjennomføre grunnleggende branntrening med digital slukkeøvelse.

Sertifikatet for varme arbeider må resertifisering hvert 5 år med slokkeøvelse. Den teknologiske utviklingen gir nye muligheter for opplæring i grunnleggende branntrening. Brannvernforeningen har nå godkjent bruk av digitale slukkeøvelser. Ved hjelp av VR-briller (Virtual Reality) skapes overbevisende illusjoner. Dette muliggjør opplæring i grunnleggende brannslukking på en ny måte.

Fordelene med VR-teknologi er mange

Slukketreningen kan effektivt gjennomføres på den enkeltes arbeidsplass og kan scenario tilpasses. I tillegg kan slukketreningen tilpasses intensitet og styrke fra instruktør. På den måten innøves flere ferdigheter, både slukketeknikk og bruk av slukkeapparat. Dette øker relevansen og læringsutbyttet. Teknologien medfører ikke fare for branntilløp, utslipp fra gasser og brennbart materiale på øvelsesstedet.  

For elektrobransjen vil dette forenkle hverdagen fordi digital branntrening kan organiseres på en enklere måte, med for eksempel praktisk branntrening når man gjennomfører fse-opplæring eller har interne møter/samlinger.   

I Norge er det Real Training AS som foreløpig er godkjent som leverandør av slokkesimulator. 

Les mer på brannvernforeningen sine sider.

  • Eirik Remo
  • Fagsjef HMS