Enighet om lønnsoppgjøret for elektrofagene

Publisert

- Jeg er glad for at vi ble enige med EL og IT Forbundet om årets lønnsoppgjør. Det har vært tøffe forhandlinger hvor begge parter har måttet gi og ta, sier Ove Guttormsen i NHO Elektro.

Rett før klokken halv fem natt til onsdag ble EL og IT Forbundet og NHO Elektro enige om lønnsoppgjøret for Landsoverenskomsten for elektrofagene. Dermed ble en streik i elektrofagene avverget.

- Vi har blitt enige om viktige ting for begge parter. I forhandlinger må man alltid finne felles grunn, og det har vi gjort i dette oppgjøret, sier Guttormsen.

- Jeg vil berømme EL og IT Forbundet for å ha opptrådt profesjonelt og løsningsorientert selv om vi har vært uenige underveis.

Oppgjøret er innenfor rammen av frontfaget. 

Les mer om resultatet i riksmeklerens møtebok.

NHO Elektro og våre regionskontorer vil arrangere medlemsmøter hvor resultatet at lønnsoppgjøret gjennomgås. I disse møtene vil vi gå nærmere inn på hva lønnsoppgjøret betyr i praksis. Påmelding vil bli sendt ut i løpet av de nærmeste dagene.

Resultatet skal nå til uravstemming blant EL og IT Forbundets medlemmer. Fristen er 21. juni kl. 12.00.

Bedrifter som er tilknyttet LOKen og ønsker å stemme nei til resultatet må sende inn sin stemme til cathrine.aspestrand@nho.no innen 20. Juni kl 1200.