Slik bruker Kim Gripsgård Elflix

Publisert

Kim har gjort Elflix til en integrert del av arbeidshverdagen og bruker blant annet tiden mellom oppdragene til å høre seg gjennom kursene.

Flere og flere i elektrobransjen tar i bruk Elflix og gjennomfører kusene som ligger der. En av dem er Kim Gripsgård (34), som jobber som elektroinstallatør og faglig ansvarlig i KG Elektro. 
-
Det er et halvt år siden jeg begynte å bruke Elflix, etter at jeg fikk vite om kursplattformen i et nyhetsbrev fra Nelfo, forteller han. 

Gripsgård er en hyppig bruker av kursene på plattformen, og det er spesielt to kurs han har hatt nytte av. 
-
Jeg har benyttet meg av de kursene som gir meg større bredde og gjør meg stødigere i faget, som solcelleinstallasjoner, men også de kursene vi trenger for å holde oss oppdaterte på nye forskrifter som kommer, som NEK 400:2022, sier elektroinstallatøren. 

Kompetanseheving når det passer

Elflix er til for å gi ansatte i bransjen oppdatert og tilgjengelig kunnskap akkurat når det trengs. Har du glemt det viktigste på sluttkontrollen? Eller har du en kollega som trenger oppfriskning på solcelleinstallasjoner? Da er det bare å logge seg inn på plattformen og finne hjelpen du trenger. 
Akkurat dette, at kunnskapen og kursene er så tilgjengelige, er noe Gripsgård setter stor pris på. 
-
Elflix gjør det veldig mye lettere å få kompetanseheving når det passer meg. Det er en enkel måte å lære seg noe nytt, uten å sette av en hel dag til kurs, sier han. 

Lytter til kurs mellom oppdragene 

Som så mange andre med fagansvar er hverdagen hektisk for Gripsgård, og man kunne tenkt seg at det ikke er tid til å prioritere kursing. Gripsgård har imidlertid funnet en løsning for å oppdatere seg på kursene mellom alt annet som fyller opp kalenderen.  
-
Det er ikke alltid like lett å sette av flere timer til kompetanseheving. Derfor synes jeg det er helt genialt hvordan man på Elflix kan ta én leksjon av gangen – for eksempel i bilen mellom oppdrag, forteller Gripsgård. 

I ettertid kan han sette seg ned og se leksjonen på nytt om det er noe han bør repetere. Han oppfordrer andre kollegaer til å bruke Elflix for å holde seg oppdatert og bygge faglig tyngde. 
-
For meg er det viktig å holde meg faglig oppdatert, og Elflix gjør det så enkelt. I tillegg til kursene i Elflix har jeg også benyttet meg av andre kurs på plattformen som gir meg mer tyngde innenfor ledelse og praktiske verktøy som Excel, avslutter han. 

Gjør som Kim du også: Ta i bruk Elflix!