Slik har Smart Elektro AS brukt Elflix de siste 6 månedene

Publisert

Espen Reiersen, Team leder- SOL i Smart Elektro AS.

Høsten 2022 kjørte Smart Elektro et prøveprosjekt, der syv ansatte i selskapet fikk Premium-brukere til Elflix. Hypotesen var at Elflix kunne bidra til å heve kompetansen til de ansatte, uten at det gikk utover oppdragene og arbeidet i felten.

Seks måneder senere er konklusjonen klar:

- Et veldig effektivt og nyttig verktøy, som gir oss fleksibiliteten vi trenger når vi jobber med kompetanseutvikling. Elflix kommer vi til å bruke mer fremover, er beskjeden fra Amund Søberg, faglig ansvarlig og installatør i Smart Elektro.

Prosjektet er nå avsluttet, men det er ikke tiden med Elflix. Flere ansatte skal nå få tilgang til Premium-løsningen, og alle skal aktivere gratisbrukeren de har tilgang til gjennom medlemskapet i Nelfo.

Har gjort overgangen fra lærling til montør enklere

- En av de største fordelene med Elflix er at du kan gå rett inn og velge kapitler. Da finner du konkrete løsninger på problemer du har der og da. På den måten fungerer Elflix som et praktisk oppslagsverk, forteller Søberg.

Kollega og montør, Espen Reiersen er enig.

- Det er morsommere og lettere å holde konsentrasjonen, når du kan gå rett til de leksjonene du trenger, stemmer Reiersen i.

Han forteller videre at Elflix har vært spesielt verdifullt å støtte seg på i overgangen fra lærling til montør.

- Den overgangen kan være brå. Du går fra at en du jobber med har ansvaret, til at du dagen etter har dette ansvaret selv. Det er en stor forandring. Når du kjenner på den usikkerheten er det veldig greit å ha Elflix med seg i lomma, mener han.

Lærte å montere solceller med Elflix

Selv om Elflix har kurs som gir konkrete svar på spesifikke oppgaver, har også streamingtjenesten bidratt til å gi Reiersen bredere forståelse for oppgavene han løser i hverdagen.

Han trekker blant annet frem kurset om solcelleinstallasjoner.

- Etter å ha sett kurset om solceller var det mye lettere å forstå oppbygningen av et solcelleanlegg. Med bedre helhetsforståelse opplever jeg at dialogen med kunden bli bedre, samtidig som jeg føler meg tryggere når jeg monterer anleggene, forteller Reiersen.

Og med en gjeng motiverte og flinke kollegaer har kompetanseutvikling blitt til konkurranse.

- Det endte jo selvfølgelig opp med at en kollega og jeg hadde en intern konkurranse om hvem som klarte å ta flest kurs, avslutter han med et smil.

Historien til Smart Elektro AS er ikke unik

Stadig flere selskapet ser nytten av å bruke Elflix som et supplement til de fysiske kursene. Har du spørsmål om Elflix og er du nysgjerrig på hvordan løsningen kan passe din bedrift? Ta kontakt med oss.

Få oppslagsverket rett i lommen og aktiver din gratisbruker i dag:

  1. Gå inn på Elflix.no
  2. Opprett en bruker
  3. Start det kurset som passer deg

Bestill Premium her!