Tre ting elektrobransjen må følge med på

Publisert

Ove Guttormsen snakker om viktigheten av å tilpasse seg kundens behov på Nelfos Teknologikonferanse 2023. Foto: Maria Sørlie

Nelfos Teknologikonferanse: - Digitaliseringen endrer alt og endringene skjer raskt, sier Ove Guttormsen i Nelfo. Her kan du lese mer om tre viktige drivere for bransjen de neste årene.

- Elektrobransjen har aldri vært så viktig som den er nå. Skal vi nå klimamålene må vi elektrifisere mer og her er vi en premissleverandør, sier Ove Guttormsen, administrerende direktør i Nelfo.

Han peker på tre viktige drivere for utviklingen av bransjen de neste årene:
1: Digitaliseringen endrer alt. Verdiskapingen flyttes fra byggeplass til kontor og det vil endre måten vi jobber på.

- Hvis vi ikke endrer oss vil andre aktører ta markedsandeler og posisjoner. I sin ytterste konsekvens kan det ende med at vi blir utkonkurrert. Da er det viktig at vi lytter til kundene våre og deres behov når det gjelder hvordan fremtiden blir skap, sier Guttormsen.

2: Økt elektrifisering og et desentralisert kraftsystem gir enorme markedsmuligheter for bedriftene.

- Digitaliseringen muliggjør elektrifisering på en helt annen måte enn vi har sett før, og i Norge har vi mye å gå på. Om lag halvparten av landet vårt går på strøm.

3: Bedriftene må mestre utviklingen hvis de skal være relevante.

- Kraftnettet endrer seg i en kolossal hastighet fordi det kommer inn nye ting som sol, vind og batteri. Vi må ha en annen kompetanse for å håndtere dette enn vi tradisjonelt har. Vi må lære oss å håndtere digitaliseringen langs to akser; det ene er produktene vi selger og det andre er at vi må være tilgjengelig digitalt, sier Ove Guttormsen i Nelfo.

Hans oppfordring til bedriftene er følgende; Gjør livet enkelt for kundene og skaff digital kompetanse.