Positivt at regjeringen styrker fagskolen

Publisert

- Dette er en viktig satsing fra regjeringen. Å styrke fagskolen med 500 nye studieplasser er en klar bedring av etter- og videreutdanningstilbudet for våre medlemsbedrifter, sier Ove Guttormsen i Nelfo.

Tirsdag 21. februar ble det klart at forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) vil styrke fagskolen med 20 millioner kroner. Det sikrer 500 nye toårige studieplasser.

- Fagskolene er svært viktig for Nelfos medlemsbedrifter for å sike etter- og videreutdanning for de ansatte. Den store fordelen med fagskoleutdanning innenfor tekniske fag er at det er fagbrevet som gjør at de kvalifiserer til opptak. Det gjør at bedriftene kan tilby sine fagarbeidere formell etterutdanning (med studiepoeng). Det gir bedriftene gode muligheter for å bygge karriereveier for sine ansatte, sier Ove Guttormsen, administrerende direktør i Nelfo.

– Dette er et betydelig løft i en viktig sektor og vil sikre at enda flere får tilgang til utdanninger skreddersydd til arbeidsmarkedets behov, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Ove Guttormsen i Nelfo trekker frem enda et viktig poeng:

- Dette vil gi de ansatte og bedriftene en viktig oppdatering innenfor viktige teknologier i det grønne skifte. En slik satsing vil med andre ord bidra sterkt at til vi har kunnskap nok til å gjennomføre det grønne skiftet.

Oslo får flest studieplasser med 95. Deretter følger Viken med 72 plasser og Vestland med 60 plasser. Møre og Romsdal og Nordland får færrest med ti plasser hver.

Fylkeskommunene, som har ansvaret for fagskolene, ble i høst invitert til å søke om midler til nye studieplasser. Da søkte flest om midler til studieplasser innen helse- og oppvekstfag og tekniske fag.

  • Svein Harald Larsen
  • Fagsjef utdanning