Kom i gang med Febdok i Elflix

Publisert

Selv om Febdok er et kjent beregningsprogram for mange i elektrobransjen, kan det være lett å glemme hvordan du får fullt utbytte av det.

Vi kjenner alle frustrasjonen som kommer snikende når ting ikke fungerer som det skal. Derfor er vi her, for å gi deg pute-pasningen du trenger for å bli en superbruker i verdens mest undervurderte verktøy: Febdok.

Vanlig praksis har vært å lære seg Febdok via fysiske klasseromskurs.

Febdok-kurset i Elflix gjør det enkelt å komme i gang

I streamingtjenesten Elflix ligger det flere kurs som på en pedagogisk og enkel måte viser deg hvordan du bruker Febdok til å gjøre beregninger.

- Vi vet det er lange dager i felten og kostbart å sende 10 ansatte en hel dag på et fysisk kurs. Derfor har vi flere kurs i Elflix med konkrete tips om hvordan du kan bruke Febdok, sier Gjermund Hovde markedssjef i Nelfo.

Kjente spørsmål ved beregninger kan være:

  • Hva blir spenningsfallet på denne ledningen?
  • Hvordan kan vi dokumentere bryteevne med backuptabell?

Det er ikke alltid du trenger eksterne konsulenter for å beregne og sikre dokumentasjonen på at du har gjort dette riktig.

Jobben kan du ofte gjøre selv. Bare du vet hvordan.

- Det at installatører og prosjektledere ikke bruker programmet daglig, gjør at det kan være lett å glemme hvor nyttig verktøyet er. Derfor er Elflix-kursene laget på en måte som gjør det enkelt å klikke seg rett til den situasjonen du trenger hjelp til.

- På den måten får du hjelp til akkurat det du trenger, når du trenger det, fortsetter Hovde.

Bedriftene har ansvar for å dokumentere at jobben er gjort rett

Det hviler et ansvar på elektroselskapene å dokumentere at jobben som gjøres er riktig.

I stedet for å kjenne på usikkerheten om du gjorde jobben forsvarlig, er det godt å ha en dokumentert beregning fra Febdok i ryggen.

- Jeg anbefaler alle installatører og prosjektledere til å starte med kurset «Kom i gang med Febdok» i Elflix. Det er kurset du trenger for å starte opp igjen, fortsetter Hovde.

- Men den største verdien får du hvis du jevnlig henter frem kursene når du trenger det.

- Da slipper du å dra på et heldagskurs for å lære hvordan du oppretter en forbrukerkurs i Febdok. I stedet kan du friske opp kunnskapen i Elflix, mens overtidspizzaen står i ovnen, avslutter Hovde med et smil.

Aktiver din Elflix-konto her.

Gå rett til kurset: Kom i gang med Febdok.

Flere Febdok-kurs

Klikk på bildet for å lese mer om kurset.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.