Holder seg oppdatert med Elflix når han venter på fergen

Publisert

Jann-Erik Markussen er prosjektleder i Elektro Helgeland As, med base på Sleneset i Lurøy Kommune på Helgelandskysten.

Med lange avstander til kundeoppdrag og jevnlige fergeturer, er reising og venting en del av hverdagen til Jann-Erik Markussen (38), prosjektleder i Elektro Helgeland AS. Og det er i disse tidslommene han finner tid til å holde seg faglig oppdatert med Elflix. Nå deler han sine tips til bransjekollegaer som også synes døgnet har litt for få timer til å prioritere kurs og opplæring.

Hverdagen er hektisk og lederne ønsker at vi holder oss faglig oppdaterte. Når det blir mye venting på ferger og selve fergeturen tar tid, er det perfekt å bruke dødtiden til faglig påfyll i Elflix, sier Markussen.

Det er mange som gjør som Jann-Erik: Bare det siste halvåret har antall abonnenter på Elflix doblet seg. Jann-Erik er blant de mest aktive på plattformen, og har gjort seg noen gode erfaringer.

– Ved å dele opp kursene i Elflix i leksjoner, er det lettere å fullføre en leksjon «her og der» når vi er på farta. Det er sjelden jeg tar hele kurset på samme dag, forklarer han.

Alltid tilgjengelig

Hele ideen bak Elflix er å gjøre kunnskapen tilgjengelig når montører, installatører og prosjektledere trenger det. Og akkurat det er noe Markussen setter pris på. Slik får han med seg de nyeste oppdateringene i plattformen.

– Det kommer ofte nye kurs knyttet til nye forskrifter og utvikling av bransjen vår. Derfor følger jeg alltid med på Nelfo sine nyhetsbrev når det lanseres nye kurs og hvilke endringer som skjer på fagfeltet.

Gir faglig tyngde

Har du glemt hvordan du skal beregne spenningsfall i Febdok? Eller har du en kollega som trenger en oppfriskning på solcelleinstallasjoner? Da er det bare å logge seg inn i plattformen og finne hjelp til det du trenger for å være ett skritt foran etterspørselen fra kundene.

Akkurat slik tenker i hvert fall Jann-Erik.

– Vi ser en stadig økning av forespørsler knyttet til elektrifiseringen av samfunnet. Derfor har jeg allerede gjennomført kurset i installasjoner for lading av elektriske kjøretøy, så jeg er faglig oppdatert nå som flere slike oppdrag kommer, forteller han.

Han oppfordrer andre kollegaer til å bruke Elflix.

– Som relativt ny prosjektleder trenger jeg mer faglig tyngde i rollen, og det har kurskatalogen hjulpet meg med. Bredden av kurs som ligger der har gjort meg stødig i Excel, prosjektledelse og andre nyttige verktøy som gjør hverdagen enklere i min nye rolle, avslutter han.

Prøv Elflix her