Seks steg til en feilfri sluttkontroll

Publisert

Gjennom videokurs og spillsimulering tilbyr vårt siste kurs på Elflix alt du trenger å vite om sluttkontroll og verifisering.

Oppdatert kunnskap er ytterst nødvendig for å foreta trygt og riktig installasjonsarbeid. Det gjelder ikke minst for sluttkontroll og verifisering av elektriske anlegg, og derfor går vårt nyeste kurs på Elflix i dybden på dette temaet.

Kurset er delt inn i seks ulike temaer, som til sammen sørger for at du sitter igjen med alt du trenger å vite om sluttkontroll og verifisering. For å gjøre kurset enda mer interessant for deg, er det lagt opp til spillsimulering og quiz underveis.

En morsommere måte å gjøre det på

Spillsimulering vil si at deler av opplæringen skjer ved at du simulerer realistiske situasjoner og omgivelser, blant annet gjennom samme teknologi som benyttes i det verdenskjente spillet Fortnite.

Markedssjef Gjermund Hovde i Nelfo har stor tro på at spillsimulering gir positive effekter på læringen.

- Dette er en morsommere måte å gjøre det på. Spill illustrerer virkeligheten på en måte som er vanskelig å gjenskape i et klasserom, forteller han.

Hovde forteller at spillsimuleringen gir læringen en ekstra dimensjon, og forsikrer at den er gjennomgått av eksperter.

- Teknologien gjør historier interaktive. Med spilløvelser på Elflix lærer elektrikere om temaet på en enkel måte. Alt er på norsk og kvalitetssikret av våre eksperter, sier han.

Bruk Elflix som et oppslagsverk

Kurset om sluttkontroll og verifisering er lagt opp slik at du enten kan ta alle seks stegene i ett, eller dele det opp i leksjoner. Det gir deg mulighet til å bruke Elflix som et oppslagsverk ved å gå inn og oppdatere deg på akkurat det du lurer på – når som helst og hvor som helst.

- Det er akkurat slik vi ønsker at Elflix skal fungere: Både som en stor database med kurs og kvalitetssikret kunnskap, og som et verktøy til å finne svaret på akkurat det du lurer på når du står midt i en utfordring, forteller markedssjef Hovde.

Kursrekka som handler om sluttkontroll og verifisering tar for seg hele reisen fra regelverk og standarder, til rapportering og opplæring av kunden når jobben er utført. Hver enkelt kursmodul avsluttes med en spillsimulert test, som du må bestå for å få kompetansebevis.

- Når du for eksempel har lært om måling av kontinuitet, blir du i testen tatt med inn i en fiktiv leilighet. Der skal du bevege deg rundt og utføre de riktige målingene på de riktige stedene, for å bevise at du har forstått emnet. Det oppleves realistisk og du får testet kunnskapen i praksis, sier Hovde om den spillsimulerte læringen.

Kurset om sluttkontroll og verifisering er utviklet i samarbeid med Morten Halten-Eggen og Kjetil Strandbråten Sannan. De er begge registrerte el-installatører og har lang fartstid innenfor elektrobransjen.

Les mer og kjøp Elflix her