Fredrik fra NTE er norgesmester i elektro!

Publisert

MEDALJER TIL ALLE: F.v. Tor-Inge Ulstein fra Tussa Installasjon, Henrik Haaverstein fra Kreatel, Bjørn Ivar Hillestad fra Installatøren Oslo, tredjeplassvinner Anette Desireé Waagsbø Skram fra El 24, andreplassvinner Agnar Grøtting fra Elteam i Trondheim – og foran selveste førsteplassvinner Fredrik Vehus Skjerve fra NTE Elektro. Foto Knut Viggen, Nettverk.

Fredrik Vehus Skjerve fra Nelfos medlemsbedrift NTE Elektro i Verdal holdt skyhøyt nivå og må nå begynne å tenke på VM i Shanghai.

Fredrik Vehus Skjerve holdt skyhøyt nivå og må nå begynne å tenke på World Skille i Shanghai. Med 93 poeng av 100 mulige var det verdalingen som ble kronet til norgesmester i elektro etter noen intensive konkurransedager på Bryn i Oslo, skriver Nettverk. 

– Hva føler du nå?

– Jeg er mest lettet over å ha fått det resultatet. Det er artig å lykkes, sier Skjerve.

Han ble ferdig med oppgaven en halvtime før tiden, og hadde dermed litt tid til å roe nervene.

– Var det vanskelig oppgave?

– Jeg syns det var krevende. Det var en del utfordringer. Jeg har tenkt mye de siste dagene!, sier Skjerve.

Worldskills i Shanghai 2022
Seieren gjør at han nå må begynne å tenke på om han vil representere Norge i Shanghai og i så fall sette i gang et beinhardt treningsopplegg innen elektro-montasje.

– Jeg har ikke tenkt så mye på Shanghai ennå, men det blir veldig spennene! Det må til litt øving, sier Skjerve.

Les også: «Elektrikerlandslaget» til Kina-VM

Oppgaven i NM påpeker han har fortont seg veldig annerledes enn sin vanlige arbeidshverdag.

– Det er mange momenter som er trukket inn i en liten bås, og det er mye som skal styres som man ikke er borte i til vanlig. KNX har jeg ikke programmert før, så det var virkelig interessant! Det samme med PLS, jeg har ikke gjort så mye av det. Så det gikk med litt tid av forberedelsene på å lære seg det!, sier Skjerve.

VINNEREN: I kampens hete på nest siste dag. Foto:Leif Martin Kirknes, Nettverk 

2. og 3. plass
Juryen tror 93 kanskje er den høyeste skåren der har hatt noensinne i et NM. Det kan være et godt tegn med tanke på VM i Shanghai i høst.

– Veldig bra oppgave, veldig bra gjennomført! Han var best med ganske god margin, sier dommer Ståle Brå, som til vanlig jobber i Bravida i Trondheim.

På andreplass kom Agnar Grøtting fra Elteam, Trondheim. Tredjeplassen tok Anette Desireé Waagsbø Skram, fra El 24 i Ålesund.

Anette er første kvinne i elektro-NM

Utmerket fagarbeid
Det ble delt fjerdeplass mellom Bjørn Ivar Hillestad fra Ås/ Installatøren Oslo, Henrik Haaverstein fra Stavanger/Kreatel og Tor-Inge Ulstein fra Ulsteinvik/Tussa Installasjon.

Alle fikk «medal of excellence», som vil si at alle har gjort utmerket utført fagarbeid

Svein Harald Larsen, fagsjef i Nelfo  sier han tror det er det høyeste NM-nivå til nå i elektro-NMs historie sett ut fra antall utdelte poeng.

Kilde: Nettverk