Nelfo vil ha skattefradrag på oppussing

Publisert

- Nå må vi sørge for å holde hjulene i gang der det er mulig. Vi har et verktøy som vi vet virker. For å sikre arbeidsplasser og aktivitet vil et skattefradrag på oppussing (ROT-fradrag) være et godt tiltak, sier politikkdirektør i Nelfo, Tore Strandskog.

Som et tiltak for å holde aktiviteten oppe foreslår Nelfo at det innføres et ROT-fradrag. Det er et skattefradrag for håndverkstjenester i private hjem.

- Sist dette ble debattert var det ment som et verktøy mot svart arbeid, men det er like mye et motkonjunkturtiltak. Og det er slik vi må bruke det nå, for å holde hjulene i gang i kjølvannet av koronakrisen, sier Strandskog.

ROT-fradraget må iverksettes raskt for å stimulere den private etterspørselen. Elektroinstallatører og andre håndverkerbedrifter har vanligvis oppdrag hjemme hos tusenvis av husholdninger hver eneste dag. Våre medlemmer melder at denne etterspørselen nå tørker inn.

NHOs siste medlemsundersøkelse viser at 95 prosent av Nelfos medlemmer har merket lavere etterspørsel eller kanselleringer av ordre. 70 prosent har fått varsel fra grossister/leverandører om forsinkelser eller kanselleringer av materielleveranser og 53 prosent har problemer med å levere varer og tjenester til kunder.
(Disse tallene er hentet fra NHOs siste spørreundersøkelse 20. mars. Nye tall blir tilgjengelig fredag 27. mars.)

- Forutsetningene for et ROT-fradrag er vesentlig endret siden sist. Dette er et godt verktøy for å holde hjulene i gang, avslutter Strandskog.

Her kan du lese mer om Nelfos innspill til politikernes krisepakke