Yrkeskonkurranser

Tora Kristine Holen fra Eltel AS gjorde en strålende VM-innsats i faget telekommunikasjon. Foto: WorldSkills.

Yrkeskonkurranser er motiverende og inspirerende, og bidrar til å heve statusen til yrkesfagene. Derfor er NHO Elektro med og arrangerer flere konkurranser innen elektrofag.

Større yrkesstolthet
Konkurranser i elektrofag gjør deltakerne til bedre montører, og gir dem større yrkesstolthet. Slike konkurranser kan også inspirere andre ungdommer til å velge elektrofag. Derfor er NHO Elektro svært involvert i Yrkes-NM, EuroSkills og World Skills, hvor elever fra flere ulike yrkesfagretninger kan konkurrere om å være best i faget.

Fire konkurranser
Konkurransene Yrkes-NM, EuroSkills og WorldSkills arrangeres alle annethvert år. Det arrangeres dessuten NM i elektrikerfaget og telekommunikasjonsfaget under Eliaden i juni annenhvert år.

WorldSkills Norway
WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som jobber for å heve interessen, statusen og kvaliteten på den yrkesfaglige utdanningen i Norge. Organisasjonen støttes av flere ulike foreninger, fagforbund, skoler, lokale myndigheter og opplæringskontorer, og Nelfo jobber mye med delen av konkurransen som dreier seg om elektrofagene.

Skolekonkurranser fremmer fag- og yrkesopplæringen
Konkurranser øker motivasjonen hos de unge, samtidig som det gir økt læring. Dette er tilbakemeldinger som de unge selv gir i forbindelse med yrkeskonkurranser. WorldSkills Norway jobber derfor for at yrkeskonkurranser blir en naturlig metode i undervisningen, spesielt i de videregående skolene med yrkesfag. Skolekonkurranser arrangeres rundt om i hele Norge. Nelfo bidrar aktivt i dette arbeidet ved at vi frigir oppgaver fra tidligere arrangerte NM.

Last ned tidligere oppgaver og dommerkriterier her. (Zip-fil)

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.