Febdok-kurs ble vendepunkt

Publisert

Det har vært viktig for Bra Elektro å få en god oversikt over hvordan Febdok kan brukes. Bjørnar Hansen (t.v.) og Tor Ove Sjåstad (t.h.). Foto: Sandra Maria Lange, Bra Elektro

Prosjektingeniør Tor Ove Sjåstad har brukt Febdok fra tid til annen, men det var først etter et Febdok-kurs i fjor han fikk øynene opp for verdien av å kjenne beregningsprogrammet inngående.

Inntil i fjor var Tor Ove Sjåstads Febdok-bruk av det sporadiske slaget. Det lå ikke lengst fram i pannelappen å ta det i bruk, men han var innom programmet i ny og ne.

Men ikke nok til å kunne stole på at han brukte det på en måte som ga ham riktig informasjon.

Det endret seg i fjor sommer. Da begynte han i jobben som prosjektingeniør i Bra Elektro, og fikk anledning til å delta på Febdok-kurs i regi av Nelfo.

Les mer: Vil du vite hva Febdok er?

- Gjennom kurset skjønte jeg mye mer av hvordan jeg skulle bruke programmet riktig. Det ga meg tryggheten jeg trengte til å stole mer på min egen bruk av det, forteller Sjåstad.

Hjelper andre installatører

Det siste året har han derfor blitt en flittigere Febdok-bruker. Han ser ikke på seg selv som noen ekspert, men i tillegg til å bruke Febdok mer selv, er han også trygg nok til å veilede kollegaer og å ta på seg arbeid for andre elektroinstallatører.

- Senest i dag fikk jeg et spørsmål fra en kollega, der jeg kunne svare fordi jeg plukket fram noe jeg hadde lært på kurset, forteller han når vi snakker sammen.

Og fortsetter:

- Vi har også gjort beregningsjobber for andre installatører som ikke har tid eller kunnskap selv. Det gir oss mer fakturerbart arbeid.

Sjåstad forteller også at de har løpende fakturerbart arbeid med å holde flere kunders elektriske anlegge oppdatert i Febdok.

Effektiv og riktig Febdok-bruk

Før han begynte i Bra Elektro i Brattvåg, har Sjåstad vært vant med intern Febdok-opplæring. Han ser virkelig verdien av å heller prioritere Nelfo sine Febdok-kurs.

- Da får du kursing av de som sitter og utvikler Febdok. De vet hvordan man skal bruke det mest mulig effektivt og riktig, sier han.

I tillegg til at han «absolutt anbefaler» alle å ta Febdok-kurs, har han én siste oppfordring til de som vil bli bedre Febdok-brukere.

- Det er som med alle andre programmer: bruk det så mye i hverdagen at det setter seg i fingrene. Da blir du mye mer effektiv, avslutter Sjåstad.

Trenger du opplæring eller oppfrisking i bruken av Febdok? Sjekk ut hele vårt Febdok-kurstilbud.