- Gleder meg til å dele og lære på Nelfos Teknologikonferanse

Publisert

- Jeg ser alltid etter muligheter til å gi innsikt til andre, og er ivrig etter å lære. Derfor gleder jeg meg til å foredra rundt temaet smarte hjem og smarte nett på Nelfos Teknologikonferanse, sier Fridtjof Okkenhaug, partner og produktsjef hos Futurehome.

- Jeg er overbevist om at felles forståelse er nøkkelen til suksess, uansett hva som skal oppnås. Derfor gleder jeg meg til å dele av egen kompetanse og erfaring på Nelfos Teknologikonferanse, men også å lære, sier Fridtjof Okkenhaug i Futurehome.

- Det er ikke på lukkede kontorer ideene oppstår. Det er når mennesker møtes og prater sammen. Derfor opplever jeg alltid mye interessant ved å delta på slike konferanser. Mange kommer og deler sine tanker etter at jeg har holdt innlegg, og jeg setter som regel av tid til å få med meg noen andre innledere. Det bidrar til at jeg ser ting fra ulike perspektiver.

Se program og påmelding til Nelfos Teknologikonferanse. 

Smarte hus og smarte nett

Okkenhaug har hatt en sentral rolle hos Futurehome siden august 2018, og er i dag ansvarlig for Smart Buildings, Partner & API-avdelinger i selskapet. Han er tydelig på at våre hjem og byer må bli koblet sammen på smarte måter for å kunne løse utfordringer innen energi, transport, samt opprettholde en god levestandard i samfunnet.

Under konferansen, skal Okkenhaug foredra om smarte hus og smarte nett. Her vil han ta tilhørerne gjennom selskapets eventyrlige reise fra å være en smarthus-leverandør til å ta lederposisjonen i Norge innen smart energistyring, samt ta en kikk i krystallkula om fremtidens energimarked og - løsninger.

- Jeg er stolt av å kunne dele med andre hvordan vi tenker, og hva vi jobber med i Futurehome. Det grønne skiftet starter i hjemmene, og det er fortsatt smarte hus som er bæreren i selskapet. Men som nå sees i en større sammenheng for å skape fleksibilitet i strømnettet.

- Vi har nå fått et godt fotfeste i Norden, og har en visjon om å være den ledende aktøren i Europa innenfor energistyringsløsninger innen år 2030. Selv om vi har gode løsninger i dag, er vi alltid på jakte etter forbedringer og utvikling.

Ser på batterilagring

Okkenhaug kan fortelle at de i disse dager lanserer en ny elbillader i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og at de også har batterilagring på agendaen.

- Adopsjonen av batterier i det norske markedet har vært lav, som jeg mener skyldes mangel på insentiver og støtteordninger fra myndighetene. I Sverige, er derimot strategien en helt annen, hvor det gis sterke insentiver for å skape verdi til massemarkedet.

Mer om dette, og mye annet, vil du få høre under Nelfos Teknologikonferanse! 

Se program og påmelding.