Nettkurs

Vi tilbyr nettbasert opplæring i en rekke temaer, både teknisk og innen HMS. Studer når og hvor du vil i det tempoet som passer deg.
Våre nettkurs kan du kjøpe i butikken.

Fse nettkurs

Kursene ivaretar myndighetenes krav om årlig teoretisk oppdatering.

Gratis oppdateringskurs, kun for Nelfos medlemmer!

Nelfo har laget noen korte, informative oppdateringskurs. Kursene tar mellom 10 og 12 minutter og er gratis for medlemsbedriftene. For å kunne bestille disse kursene Må du være logget inn med konto som er knyttet til en Nelfo-medlemsbedrift.

Se våre oppdateringskurs

Våre Nettkurs

  1. FSE for høyspenning

    FSE - «Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg» pålegger elektrofagarbeidere og annet personell som jobber på eller nær elektriske anlegg å gjennomgå FSE-opplæring minimum hver 12 mnd. Kurset berører førstehjelp som en introduksjon, men det må gjennomføres et førstehjelpskurs i tillegg.

  2. FSE for lav- og høyspenning

    FSE - «Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg» pålegger elektrofagarbeidere og annet personell som jobber på eller nær elektriske anlegg å gjennomgå FSE-opplæring minimum hver 12 mnd. Kurset berører førstehjelp som en introduksjon, men det må gjennomføres et førstehjelpskurs i tillegg.

  3. Hvordan håndtere asbest i et byggeprosjekt

    Forskrift om utførelse av arbeid § 4-5 stiller krav til virksomheter som skal arbeide med asbest. Alle som skal håndtere asbest skal ha særskilt opplæring. Kurset skal forberede deg som arbeidsgiver og ansatt i håndverks- og installasjonsvirksomheter til å identifisere og beskytte deg mot eksponering av asbest i ditt virke.

  4. Ergonomi

    Ergonomikurs i tre deler: • For administrasjonsmedarbeidere • På byggeplassen • Tilrettelegging for gravide

  5. FSE for instruerte personell

    Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap pålegger instruerte personer en årlig gjennomgang av "Forskrift om sikkerhet ved arbeid og drift av elektriske anlegg - FSE". Kurset er revidert etter siste NEK EN 50110 og ivaretar den teoretiske av kurs i FSE. Kurset berører førstehjelp som en introduksjon, men det må gjennomføres et førstehjelpskurs i tillegg.

  6. Prosjekt fareblind

    Arbeidsgiver plikter å legge til rette for sikkerhet på arbeidsplassen, samtidig som vi alle må være oppmerksomme på de farene om omgir oss.

  7. Over streken? Et kurs i etikk

    Tråkker du over streken? Det er mange etiske problemstillinger du kommer opp i som arbeidsgiver og leverandør. Etiske feilvalg gjør det vanskelig å drive en god forretning og senker troverdigheten. Det er mange nyanser mellom rett og galt når det gjelder markedsføring og påvirkning, grensene er ofte uklare. Selv om en fremgangsmåte ikke er ulovlig er den ikke uten videre akseptabel ut fra etiske eller omdømmemessige hensyn.

  8. Hvordan unngå brudd på konkurranseloven

    Prosjektsamarbeid kan være nøkkelen for små og mellomstore bedrifter for å kunne delta i større anbud og prosjekter, men det er mange fallgruver og disse vil bli belyst i dette kurset. Hensikten er å gjøre det enklere for bedrifter å inngå lovlige samarbeidsformer.

  9. Energikrav i byggteknisk forskrift

    Byggteknisk forskrift (TEK) stiller krav om energibruk i bygg. Krav til bygningens energieffektivitet gjelder som hovedregel for alle bygninger over 70 kvm oppvarmet bruttoareal. Energikravene i byggteknisk forskrift er blitt oppdatert flere ganger de siste årene for å oppfylle nasjonale og internasjonale mål om å redusere energiforbruket i, og dermed klimagassutslippene fra bygg.

  10. Bruk av personløftere - teori

    Myndighetene har innført krav om sikkerhetsopplæring for de som skal bruke arbeidsutstyr som kan medføre fare på liv og helse ved bruken av utstyret. Dette kurset omhandler personløfter klasse A, B og C, og dekker den teoretiske delen av opplæringen. I tillegg stilles det krav om at det gjennomføres en praktisk opplæring, for å få et kompetansebevis.

  11. Arbeider i høyden

    Kurset skal gjøre prosjekterende og utførende i stand til å velge løsninger som gjør det trygt å arbeide i høyden. De skal også være i stand til å vurdere om et stillas er forsvarlig. Etter gjennomført kurs skal deltakeren ha en bevist holdning til myndighetens krav til sikring ved arbeider i høyden.

  12. FSE for lavspenning

    FSE - «Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg» pålegger elektrofagarbeidere og annet personell som jobber på eller nær elektriske anlegg å gjennomgå FSE-opplæring minimum hver 12 mnd. Kurset berører førstehjelp som en introduksjon, men det må gjennomføres et førstehjelpskurs i tillegg.

  13. Måleteknikk for sluttkontroll

    Etter gjennomført kurs skal deltakeren ha en bevisst holdning til myndighetens krav til dokumentasjon og sluttkontroll av et elektrisk anlegg. Deltakeren skal også kjenne til hvordan sluttkontrollmålinger utføres ved hjelp av en installasjonstester, samt være i stand til å vurdere måleresultater.

  14. Stillasmontering (opp til 9 meter)

    Alle som skal montere, endre, kontrollere og demontere stillas skal nå ha samme kompetanse. Det betyr at den som demonterer et stillas skal ha samme kompetanse som den som monterer det. Dette kurset dekker kravene om teoretisk opplæring for stillas opp til 9 meter, og tilsvarer kravene i Forskrift om utførelse av arbeid § 17-2 og 17-3 om teoretisk opplæring. I tillegg er det krav om 15 timer praktisk opplæring.

  15. FSE for heismontører, lavspenning

    Etter gjennomført kurs skal deltakeren ha en bevisst holdning til elsikkerhet, slik at antall personskader og materielle skader kan reduseres. Kurset tilfredsstiller myndighetenes krav om teoretisk oppdatering i FSE min. hver 12 mnd. Kurset berører førstehjelp som en introduksjon, men det må gjennomføres et førstehjelpskurs i tillegg

  16. Støy

    Kurset inneholder: Hva er støy?, Ulike typer lyd, Vibrasjoner, Eksponering for støy, Helsefare og skader, Måling av støy, Tiltak mot støy, Arbeidsgivers ansvar, Regelverk

  17. Førstehjelp for elektropersonell

    I løpet av kurset vil du lære deg de grunnleggende prinsippene for å utøve livreddende førstehjelp ute, i hjemmet eller på arbeidsplassen. Kurset er basert på nasjonale retningslinjer, og gir deg nødvendig teoretisk opplæring. Gjennom portalen kan du ta kurset når det måtte passe deg. 10% av inntektene fra dette kurset vil gå til LEGER UTEN GRENSER slik at de raskt kan rykke ut og redde liv der nøden er størst.

Om nettkurs

Våre nettkurs kan benyttes som et selvstendig tilbud eller som en forberedelse eller et supplement til Nelfoskolens klasseromskurs. Kursene er delt opp i temaer hvor hvert tema avsluttes med noen kontrollspørsmål. Etter gjennomgått kurs kommen man til en slutt-test. Når testen er bestått genereres det automatisk et kursbevis

Gjennom Elskolen tilbyr Nelfo en rekke nettbaserte studier rettet mot lærlinger på elektrofag og overgangskurs mellom fagbrev for ferdigutdannede montører. Disse kursene kan også leveres som skreddersøm. Du finner mer informasjon om disse her.

Distributør av Nelfos nettkurs

Vi har etablert et samarbeid med Munio om distribusjon av våre nettkurs.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.